fbpx
humani-tree.com | Προσωπική Ιστοσελίδα

humani-tree.com | Προσωπική Ιστοσελίδα

Ημερομηνία κατασκευής: 22/01/2015
Ιστοσελίδα: humani-tree.com
Λίγα λόγια για τη σελίδα:
Το βιογραφικό της Μαρίας Αμαλίας Τζιμοπούλου
Στην πορεία της ζωής μου, ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που έλαβα ήταν η κατανόηση της δόνησης του ονόματός μου, σύμφωνα με την αριθμολογία του Πυθαγόρα. Τα κρυμμένα μυστικά του σύμπαντος και οι έννοιες που περικλείουν οι αριθμοί, επιβεβαίωναν αυτά που ένιωθα βαθιά μέσα μου, στο ταξίδι της ζωής. Για αυτό το λόγο, ενώ ο κόσμος με γνωρίζει ως Μελίνα, επιθυμώ να χρησιμοποιώ και το όνομα που με συντονίζει με το σκοπό της ψυχής μου, τον μεγάλο ανεξερεύνητο εσωτερικό εαυτό.
«Ο λόγος που ξεκινάω την παρούσα ιστοσελίδα είναι γιατί πιστεύω ότι η ζωή είναι ένα σχολείο. Όμως ένα διαφορετικό σχολείο, όπου όλα λειτουργούν με απόλυτη ενότητα, αλληλεπίδραση και σοφία. Στο σχολείο της ζωής δεν υπάρχουν δάσκαλοι και μαθητές. Εδώ είμαστε όλοι δάσκαλοι και μαθητές των άλλων. Όλοι έχουμε κάτι να προσφέρουμε, μια γνώση, μια ιδέα, μια εμπειρία. Και όλοι μπορούμε να πάρουμε και να μάθουμε από τους γύρω μας, μια άλλη γνώση, μια άλλη ιδέα, μια άλλη εμπειρία….
Στην ζωή αν θέλεις μπορείς να μάθεις από τα πάντα. Από έναν άλλο άνθρωπο, από ένα ζωάκι, από την φύση, από μια κατάσταση, ακόμα και από ένα αντικείμενο…..


Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα να μοιραστώ με μετριοφροσύνη και σεβασμό, τις σκέψεις, τα συναισθήματά μου, και ό,τι άλλο ακολουθήσει, ως ένα δικό μου δώρο σε ανθρώπους όλης της Γης».
Λίγα λόγια για την συγγραφέα
Αμαλία Ειρήνη Τζιμοπούλου
Γεννημένη στην Αθήνα το 1964, η Αμαλία-Ειρήνη (Μελίνα) Τζιμοπούλου ακολούθησε θεωρητικές σπουδές στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου της Γενεύης I.Η.Ε.Ι. ( Institut de Ηautes Etudes Internationales) και κατόπιν παρακολούθησε μαθήματα στην ιστορία της τέχνης (Faculté des Lettres). Στο διάστημα αυτό απέκτησε επαγγελματική εμπειρία, σε εταιρία οργάνωσης διεθνών εκθέσεων (Promexpo Blenheim s.a.) και σε γκαλερί τέχνης (Galerie Salambo). Μετά από παραμονή εννέα ετών στην Γενεύη επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως διερμηνέας και προσωπική βοηθός στο Τυνήσιο πρέσβη στην Αθήνα (Ambassade de Tunisie à Athènes) και κατόπιν στο τομέα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων μεγάλης φαρμακευτικής εταιρίας (Lavipharm s.a.), θέτοντας έτσι τις βάσεις της προσωπικότητάς της, ως πολίτης του κόσμου.
Στην πορεία όμως, η ανεπτυγμένη αισθητική και η μεγάλη καλλιτεχνική της ευαισθησία, την οδήγησαν στην εσωτερική διακόσμηση (décoration d’intérieur) και στο art de la table, εκφράζοντας τον καλλιτέχνη που είναι μέσα της και την αγάπη της για δημιουργία και ομορφιά. Μέρος της δουλειάς της μπορείτε να δείτε στη προσωπική της ιστοσελίδα στο www.spitiatouiliou.gr
Παράλληλα, ανήσυχη και ελεύθερη στο πνεύμα από πολύ μικρή, πιστεύοντας πως η ολοκλήρωση του ανθρώπου πετυχαίνεται από την ισορροπία του φυσικού, του συναισθηματικού, του νοητικού και του πνευματικού του σώματος, ασχολήθηκε με ένα ευρύ φάσμα διαφόρων πρακτικών σε θέματα διατροφής, εσωτερικής διεργασίας και πνευματικής ανάπτυξης, έχοντας ως αποδέκτη τον «άνθρωπο».
Μέσα από τη θέλησή της να προχωράει στη ζωή και να εξελίσσεται και τη δύναμη να χαράζει το δικό της δρόμο, συνδύασε γνώσεις και εμπειρίες από την αρχαία ελληνική και την ανατολική φιλοσοφία, παρακολουθώντας πλήθος σεμιναρίων, στη διαδρομή της προς την εσωτερική αναζήτηση. Μαθήτευσε στη σχολή αυτογνωσίας www.armonikizoi.com του Robert Elias Natjemy στην Αθήνα.
Οι ποιότητές της ως άνθρωπος, η επίμονη και πολύχρονη εσωτερική της εργασία στο δρόμο του «γνώθι σαυτόν», το συγγραφικό της ταλέντο, ο επικοινωνιακός της χαρακτήρας και η ανάγκη της για προσφορά, εκφράζονται εδώ και μερικά χρόνια μέσα από το όραμά της για μια καλύτερη κοινωνία, με ουσία, νέες αξίες και αρχές. Καθώς και μέσα από την προσπάθειά της να βοηθήσει άλλους ανθρώπους στη κατανόηση του εαυτού τους και στη δημιουργία της ευτυχίας τους. Μιας ευτυχίας που δεν εξαρτάται από κανένα εξωτερικό παράγοντα, μιας ευτυχίας που τίποτα και κανείς δεν μπορεί να αυξήσει η να μειώσει, μιας ευτυχίας που έχει το γνώρισμα να μεγαλώνει διαρκώς.
Ένα φωτεινό νησί, η Πάρος και ένα πανέμορφο βουνό, τα Άγραφα, είναι τα δύο μέρη που μοιράζει σήμερα τη ζωή της, ανάμεσα στο «σπίτι του Ήλιου» και στο «καταφύγιο της Αγάπης», ακολουθώντας το σκοπό της ύπαρξής της : να αγγίξει τις ψυχές των ανθρώπων, μέσα από τη γλώσσα της καρδιάς, εμπνέοντας αισιοδοξία και σκορπίζοντας ευτυχία.